De oude Belgen in de keuken, Marc Declercq & Kwinten De Paepe

Ben al de hele avond in de ban van dit prachtige kookboek en naslagwerk van Marc Declercq. Hij brengt in dit boek de geschiedenis van 25 typisch Belgische gerechten. Omschrijft de herkomst, de eerste recepturen in oude, vaak middeleeuwse kookboeken, gevolgd door een mooie foto van het traditionele gerecht en receptuur. Geeft je dadelijk goesting om het oude gerecht nog ’s uit te proberen. Bovendien vind je er een keure aan enthousiaste producenten van streekproducten, waar je nog steeds ingrediënten kunt gaan kopen. Maar wat het boek absoluut uniek maakt, is dat na elk eeuwenoude gerecht Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente, zijn eigen moderne interpretatie presenteert. Het bewijs dat onze evergreens ook in de hedendaagse keuken kunnen overleven. Dit wordt ‘garantie’ het boek dat de komende weken op ons aanrecht zal liggen om uit te proberen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Books, Eten, Food, Fotografie, Koken, Recept, Restaurant en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De oude Belgen in de keuken, Marc Declercq & Kwinten De Paepe

  1. Inge Van Damme zegt:

    Ik maakte het ontwerpje voor de kaft van dit boek. Leuk er iets over te lezen. Veel plezier ermee. Leuke blog! Inge.

  2. Ik heb het boek nog niet in handen gehad maar het staat op mijn verlanglijstje. Ben erg geïnteresseerd in de verhalen. Elk recept is een verhaal en dat past in mijn kraam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s