afb. l’image, Berlinde De Bruyckere, Boekhandel Sint-Hubertus

Wandelde vandaag toevallig door de Koninginnegalerij in Brussel waar m’n aandacht werd getrokken door een levensgrote foto in de etalage van de Sint-Hubertus boekhandel. Ik herkende het werk van Berlinde De Bruyckere van in de  zomer in het Palazzo Fortuny op de Biënnale. In de boekhandel boven is er een reeks foto’s te zien, gemaakt door Mirjam Devriendt. Foto’s van recent werk van Berlinde, niet zomaar foto’s maar impressies van haar werk.

Afbeeldingen die “beelden” worden,

zoals Berlinde het zelf zegt. Voorts is er een nieuw mooi beeld te zien, een neerhangende dode arm onder een glazen stolp. De klinknagels met daaronder een stukje rood fluweel doen denken aan de Christusfiguur.

Echt de moeite om ’s binnen te lopen als je in de buurt bent. Nog tot 21 februari 2010, Boekhandel Sint-Hubertus, Koningsgalerij 2, 1000 Brussel. De kerel van de boekhandel vertelde me terloops dat Berlinde vooral werkt met twee belangrijke galerijen, Hauser & Wirth in Zürich en Londen, en Galleria Continua in San Gimignano. Op die sites kan je haar werk ook bekijken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Kunst en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s