Restaurant Trente, Leuven

Wat hebben we heerlijk gegeten afgelopen week. We hadden met enkele gelijkgestemde zielen afgesproken in het restaurant van Kwinten De Paepe. Ik was er zelf al een paar keer geweest, telkens voor een zakenlunch en één enkele keer met een grote groep collega’s, maar voor mijn jarig vrouwtje en onze tafelgenoten was Trente nog steeds een ontdekking.

Proef even mee: Een voorafje met gekookte mossel met limoen en een schuimpje met grijze garnalen. mossellimoenAls voorgerecht een prachtig gedresseerd bordje met maatjes, groene appel, selder, wasabi en een sausje op basis van groene thee. De minerale smaak van het glas Auxerrois uit de Pfalz Duitsland combineerde perfect met de zilte smaak van het maatje.

maatjeDaarna een Dorade Royale, een in vierkantjes gekerfde en opgekruld gebakken stukje sepia met een venkelslaatje, citroen en puntjes zwarte olijf. De overheersende venkelsmaak werd mooi geharmonieerd met een sterk bloemige Dao uit Portugal.

doraderoyale

Als hoofdgerecht een mooi stukje lam met bovenop een canneloni van courgette gevuld met feta, puree van munt, puntjes tomaat en vleessausje met rozemarijn. De rode Italiaanse wijn die hierbij geschonken werd vond ik persoonlijk iets minder, wellicht ook omdat hij veel te warm op tafel kwam. Waarom worden rode wijnen op restaurant altijd te warm geschonken? In een overvol restaurant loopt de temperatuur al snel op tot 30 graden en dan prikt de alcohol steevast in de neus.

lamfetacourgette

Voor de nagerechten kon je kiezen uit zout of zoet, en aangezien ze ons uitermate bekoorden, kozen we uiteraard voor beide prachtige tableautjes. Eerst een zalfje Oude Reypenaer kaas met daarnaast aardbeien met zwarte peper, rucola en puntjes balsamico, een echt unieke combinatie. En daarna witte perzik en couscous afgewerkt met lavendel en thym, weer een bord met een totaal andere smaakkleur.

aardbeioudereypenaer

witteperzikcouscous

Bij elk gerecht kwam een aangepaste wijn. Het restaurant oogt sober en modern met een luxueuze toets. Deze kok gaat het nog ver brengen, read my lips. Zeer ‘goei adreske’ dus gelegen in het typische restaurantstraatje in Leuven, de Muntstraat 36. Reserveer op +32 16 20 30 30. www.trente.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten, Food, Goei adreske, Restaurant, Wijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s