In pieces, Fumiyo Ikeda en Tim Etchells

FumiyoIkeda

Hoe zeg je op 50 verschillende manieren “Yes”? Fumiyo Ikeda doet het in de dansperformance ‘in pieces’, geregisseerd door Tim Etchells.

Eigenlijk heb ik die voorstelling al 2 weken geleden gezien in de Kaaistudio’s. En ‘k heb er de voorbije dagen nog vaak aan moeten denken, maar geen tijd gehad om m’n impressies neer te pennen.

Fumiyo Ikeda danst al sinds 1983 bij Rosas en heeft als danseres aan de meeste voorstellingen van Rosas deelgenomen. Samen met woordkunstenaar Tim Etchells heeft ze nu een nieuwe solo voorstelling waar ze op zoek gaat naar herinneringen uit haar geheugen. Je ziet heel grappige, ontroerende, poëtische, verbluffende en soms zelfs explosieve fragmenten uit haar kindertijd, studententijd, Rosastijd, … Er gaat veel kracht uit van het repititieve van de voorstelling. Ze somt als het ware de lijstjes van herinneringen op. Een grote madam, die niet alleen prachtig kan dansen, maar tegelijkertijd ook als komische actrice haar vrouwtje kan staan.

In de Kaaistudios zijn de voorstellingen inmiddels afgelopen, maar ze is nog op toer in een reeks van europese steden en ook nog in België later dit jaar. Klik hier voor een naar mijn aanvoelen prachtig geschreven review.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Dans, Theater en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s