Armandus de Zoveelste, een modern sprookje

armandusdezoveelste1

Koning Armandus de Zoveelste wil geen koning meer zijn. Zijn vrouw, koningin Mariola, ligt op sterven. Hij wil haar hand vasthouden en haar lippen nat maken met een washandje, hij wil geen linten meer doorknippen en glimlachen. Zijn zoon Prins Eduardus de Zoveelste wil geen koning worden in een land waar koningen niets te zeggen hebben. Hij wil nadenken en beslissen, hij wil niet jaknikken en uitvoeren. En de dochter Prinses Bellatrix de Zoveelste kan geen koning worden. Ze is namelijk een meisje. En ook nog wat te jong…

Tot zover het opzet van dit modern sprookje van Dimitri Leue. Met o.a. Warre Borgmans als Koning Armandus, Sien Eggers als Koningin Mariola (en andere rollen), An Miller, Koen Van Impe, …  in diverse rollen.

Een mooi verhaal, prachtige kostuums en een ingenieus maar simpel decormeubel met spiegels en deuren. Jef en Pia hebben er, evenals hun vader erg van genoten. Een aanrader voor jong en oud. Meer info over de voorstellingen van het Paleis. Zie ook mooi filmpje op Joetjoeb.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Kids, Theater en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Armandus de Zoveelste, een modern sprookje

  1. josephine zegt:

    Ben er een paar weken geleden ook met de jongens naar gaan kijken, in een overvolle zaal in het CCH (meer volwassenen dan kinderen ;-)). Was inderdaad fantastisch, we hebben er alledrie geweldig van genoten !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s