De Kromme Watergang, Hoofdplaat, Breskens

De vrouwtjes hadden de mannen uitgenodigd voor een Valentijnsweekend. Officieel wisten we van niks… Na enig giswerk hadden we wel al uitgevlooid dat we ergens in de buurt van Knokke, wellicht Zeeuws-Vlaanderen zouden terechtkomen, misschien wel naar Oud Sluis, staat immers al lang op onze culinaire shortlist…

Onze vrouwen hadden echter een ander restaurant voor ons in petto. We werden ontvangen in een modern ingericht appartement aan de haven van Breskens, alwaar we na een aperitief en opfrisbeurt door de taxidienst werden opgehaald richting De Kromme Watergang van Edwin Vinke. Het restaurant ligt net buiten Breskens in de mooie Zeeuwse natuur, het interieur is erg stemmig, gezellig met een moderne touch.

Proef even mee.

Als vooraf een fris hapje met kokkel. Mooi schilderijtje van krokante langoustines met eendelever en rode biet. Kabeljauw met gerookte paling, in een soepje van prei en kamille. 

kokkelshapjelangoustineseendeleverrodebietkabeljauwgerooktepalingpreikamille

 

 

 

Dan een schitterende combinatie van kokkels en scheermessen met scharrelkip. Een perfect bereide jonge tarbot met kalfswang, bleekselder en linzen. En als hoofdgerecht een ietwat slordig ogend, maar toch erg lekker pyreneeënlam met bonen, tomaat en eucalyptus.

kokkelsscheermessenscharrelkiptarbotkalfswangbleekselderlinzenpyreneeenlambonentomaateucalyptus1

 

 

 

Achteraf nog dessert of een selectie van Zeeuwse en Franse kazen. En nog wat zoetigheid bij de koffie. Maar dan sloeg de vermoeidheid onverbiddelijk toe. We zaten immers zowat 4 uur aan tafel en de gerechten lieten zeker in het begin van de avond erg lang op zich wachten. Klaarblijkelijk zat het restaurant op deze Valentijnsavond overvol en kon de keuken amper volgen. Toch betrapten we de kok en zijn team niet op fouten. In tegendeel, de kwaliteit en de smaak van de gerechten gingen steeds in stijgende lijn.

Gelukkig stond de taxi al te wachten om ons terug te brengen naar het appartement van het restaurant en konden we ’s anderendaags ons weekend afsluiten met een uitgebreid en vers gebracht ontbijt.

Edwin Vinke is zijn Michelin ster en zijn 15/20 in de Gault Milau gids meer dan waard. Een zeer goeie tip als je in Knokke of omstreken verblijft (Breskens ligt slechts op een 20tal minuten rijden van Knokke), maar dan wel op een minder drukke avond, voor wat ons betreft. Restaurant de Kromme Watergang, Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat, bij Breskens, Nederland. Tel 0031 (0)117 348 696.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten, Goei adreske, Restaurant en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Kromme Watergang, Hoofdplaat, Breskens

  1. Kathelyne Lippens zegt:

    we houden blijkbaar dikwijls van dezelfde goei adreskes,mag ik jullie een tip geven in het Brugse http://www.tetepressee.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s