Van vlees en bloed

vanvleesenbloed1Wij zijn grote fans van het nieuwe één-programma: Van Vlees en Bloed. Niet alleen omwille van de grandiose acteerprestaties van o.a. Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Tom Van Dijck, Peter Van den Eede, Herwig Ilegems en Reinhilde Decleir… maar ook omdat we sedertien een soort van revival beleven van lekkere vleesgerechten en fijne vleeswaren. In de eerste aflevering werden vogelnestjes in tomatensaus geserveerd, als welkomstmaaltijd voor de verloren zoon “Rudy Vangenechten”. Vogelnestjes in tomatensaus, waar is de tijd dat mijn tante Wis dat maakte…? Je kan hier een goed recept vinden. En in de tweede aflevering meende ik ‘tête de veau en tortue’ te ontwaren. Kan je koud eten tussen de boterham. Maar opgewarmd ook heel lekker met een snee wit brood… Kalfskop en tortue, al iets moeilijker om zelf te maken. Ik koop de mijne op de markt van Jette, bij een speciaal Brussels beenhouwertje…

vogelnestjestetedeveauentortue

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aan tafel, Eten, Food, Koken, Recept en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Van vlees en bloed

  1. Mijn moeder heeft het vandaag ook nog eens klaargemaakt. We waren op bezoek in Limburg en ik vroeg haar, hoe ze erop kwam, om dit gerecht na jaren nog eens klaar te maken. En mijn vader antwoordde in haar plaats: ‘Omdat we er zo’n goesting naar kregen na Van Vlees en Bloed’. Quod erat demonstrandum, of zoiets.

  2. josephine zegt:

    Op dringend en herhaald verzoek van Dieter vogelnestjes gemaakt. Zeer goed in de smaak gevallen …

  3. Vind je? Vind de in- en outro net heel mooi esthetisch in slomo gefilmd. Het heeft wel iets. Inderdaad een bèke luguber, maar wel tof. Ons is het vooral te doen om wat er op de keukentafel verschijnt in de reeks…

  4. Wim L zegt:

    Ik vond eigenlijk juist dat met name de credits en de aftiteling de goesting nogal doen verliezen om nog vlees te eten. Vooral het doorprikken van die biefstuk – brrr…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s