La Paix, Anderlecht

lapaix croustillantsdepiedsdeporc1

Eén van m’n favoriete adresjes is La Paix tegenover de slachthuizen in Anderlecht. Het restaurant is al jaren gekend onder vleesliefhebbers als traditionele brasserie waar je een goed stuk vlees kon eten.

Sedert enkele jaren zwaait de Franse schoonzoon David Martin de plak in de keuken en staan de dochter en haar ouders in voor het onthaal en de service. De keuken verhuisde naar een open keuken op het gelijksvloers en het interieur onderging enkele sobere maar sfeervolle ingrepen. Smakelijke vleesgerechten met een moderne touch.

Mijn favoriet voorgerecht: “Croustillants de pieds de porcs désossés à la moutarde”. Steevast gevolgd door een goeie entrecôte. Enkele weken geleden ontving de chef verdiend een Michelinster. De bediening is snel, efficiënt, hartelijk èn nederlandstalig. Volgens goedgeplaatste bronnen heb je meer kans een tafel te versieren in het Nederlands dan in het franskiljons. ’t Michelin-chichi- volk is bij deze gewaarschuwd.

La Paix, rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Anderlecht, tel. +32 02 5230958.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aan tafel, Brussel, Eten, Food, Goei adreske, Koken, Restaurant en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s