Leon, Naturally Fast Food

Londen is (voor wat ik alvast gezien heb) de meest toonaangevend stad waar je trendy en nieuwe restaurantconcepten vindt en waar dat dan nog blijkt te marcheren ook. Ik was een tijdje geleden in Londen op fast food tournée en bezocht er Chopd (een moderne saladbar) en Itsu, (voorverpakte aziatische noedels, sushi e.d. onder het motto ‘health & happiness’). Verder liepen we binnen bij WholeFoods in ‘The Barkers Building’ Kensington (niet zo trendy maar onwaarschijnlijk lekker vers en smakelijk aanbod), niet zo ver van de ‘FoodHall’ van Marks&Spencer (al het lekkers, subliem met suggesties gepresenteerd en fantastisch ‘verse’ packaging, daar kan Delhaize nog wel een punt aan zuigen) en tenslotte nog het iets oudere Pret-à-Manger.

Maar mijn hart heb ik verloren bij Leon. Leon staat voor Natural Fast Food. Het is een oergezellig concept dat zo aan grootmoeders tijd doet denken, prachtig ingericht met houten tafels, ouwe sofa’s, industriële verlichting, authentieke stoelen, een gezellige bar met erboven een rek met hangende wijnglazen, kasten vol met tinnen conserven, zakken meel, ingrediënten allerhande, vers fruit, e.d.

Je kan er lekkere dingen eten aan zeer schappelijke fast food prijzen, zoals tajines, baps, chilis, meatballs, wraps, fresh home-made soups, salads, enzovoort.

Bovendien is de art-direction en het grafisme subliem retro, erg goed gemaakt. Ik liet me ook vertellen dat de stichters hun eigen kinder- en familiefoto’s gebruiken voor de decoratie. En dat de store-managers ‘mum’ or ‘dad’ genoemd worden door hun crew van ‘brothers’ and ‘sisters’. Kijk naar hun HR link op de site ‘Join the Leon family‘. Authenticiteit en familiale gezelligheid, ook dat is trendy fast food ‘nowadays’.

Leon, ondermeer in Spitalfields, 3 Crispin Place, London. 

      

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Design, Food, Goei adreske, Reizen, Restaurant, Travel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s