Tagliatelle con tartufo, La Bottega, Volpaia

Er zijn zo van die adresjes die we koesteren en één ervan is het gezellige terras van restaurant La Bottega in Volpaia (Toscane). We waren er vorig jaar reeds en ook deze keer weer was het een middag om naar uit te kijken. We aten er precies hetzelfde als vorig jaar, we moesten er niet lang over nadenken, namelijk ‘Tagliatelle con tartufo’ en daarna een ‘Bistecca fiorentina alla griglia’. Verse ‘handmade’ tagliatella met witte en zwarte truffels en olijfolie.  En een goed stuk vlees met zout en peper gebakken op de gril. Hoe smakelijk een eenvoudig gerecht toch kan zijn. Zeker met een Chianti Classico Riserva van het nabije Badia a Coltibuono (90% Sangiovese en 10% Canaiolo).

Een beetje verder op het dorpsplein van Volpaia kan je bovendien ook de Chianti proeven van de Castello di Volpaia.

La Bottega di Volpaia, Piazza della Torre 2, Volpaia, Italië, +39(0)577738001, labottega@chiantinet.it

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten, Food, Goei adreske, Koken, Recept, Reizen, Restaurant, Wijn en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s