C-Jean, Gent

Vrijdag afgesproken met goeie vrienden in Gent en tot zaterdag blijven logeren in hun prachtig pand op een boogscheut van het imposante Gravensteen. Had de hele ochtend in Parijs gepresenteerd over foodstylisme, uiteenlopende culinaire stijlen en keek dus al van ’s ochtends watertandend uit naar het hoogtepunt van ons Gentse weekend, een bezoek aan het restaurant C-Jean. Ik was er eind vorig jaar (een week nadat ze hun Michelin-ster kregen) op uitnodiging van foodwriter Bruno Vanspauwen al eens geweest en ook deze keer was het weer helemaal in orde. Kijk en proef even mee…

Hapje met drie texturen van eekhoorntjesbrood met rilette (in het bolletje) en zalfje van ganzenlever.

Hapje van inlandse asperges met handgepelde Noordzeegarnalen, gel van tomaat en eigeel. Een heel frisse en smakelijke combinatie. Een ander hapje dat heel erg aansprak door zijn frisheid en unieke combinatie was de oester ‘perles blanche’ met ramenas, komkommer, wakamé (Japans zeewier, als ik me niet vergis) en crème van avocado. Spijtig genoeg was mijn foto te flou…

Voorgerecht van kort gebakken coquille met wortel, citroenthym en olie van sinaasappel. Een interessant gerecht, dat ons een beetje deed denken aan een voorgerecht dat we onlangs aten bij Hertog Jan.

Hoofdgerecht van jonge Franse duif met spitskool, crème van pastinaak, gebraiseerde champignons en aardappelcrunch. Perfect gegaard en lekker die pastinaak.

We sloten af, uiteraard met nagerechten en zoetigheden. C-Jean is een gezellig, klein (slechts een 30 tal couverts) restaurant van eigenaar Filip Van Thuyne, die er onlangs nieuw talent wist aan te trekken. In de keuken staan enkele chefs die zeer vernieuwend en begeesterend bezig zijn. De kaart verandert dagelijks. Prijzen heel redelijk, vonden wij, voor de verrassende kwaliteit in ons bord. Degustatiemenu aan 55 euro. Lees ook de review van Bruno Vanspauwen in De Standaard. Weer eentje om te noteren in onze rubriek “Goei Adreske”. C-Jean, Cataloniëstraat 3, 9000 Gent, tel 09/2333040. Op tijd reserveren uiteraard.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten, Goei adreske, Koken, Recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s