Miroir leefbaar, tram 10 komt er in Jette.

 placedumiroir.jpg           De voorbije maanden waren de gemoederen in de buurt van de Jetse Spiegel (place Miroir) en de Jetselaan erg gespannen. Middenstanders protesteren zichtbaar met affichettes tegen de tram 10 aan hun winkelramen. Als buurtbewoner heb ik slechts weinig oor voor hun argumenten:

 • 200 parkeerplaatsen minder – Neen, want ik vind dat er reeds teveel en veel te makkelijk geparkeerd kan worden op de ‘parking’ miroir. Men zou er veel meer kwaliteit en charme kunnen realiseren, mocht men het plein opnieuw leefbaar maken met bomen en ondergrondse parkeerfaciliteiten.
 • Een verspilling van 130 miljoen euro – Er wordt in België meer geld verspild met besturen die elkaar tegenwerken, dan dit bedrag dat kan zorgen voor een betere verkeersomsluiting van de Noord-West rand, en het A.Z.-Jette met centrum Brussel en later een onderdeel kan worden van het Gewestelijk Expressnet.
 • Een verkeersinfarct – Dat is het toch altijd al geweest?! Een parkeerparking onder de miroir, dat zou pas een verlichting betekenen voor de buurt.
 • Vele bomen weg – Dat is inderdaad het enige spijtige. Hoewel een tramlijn niet per sé onverenigbaar moet zijn met nieuwe aanplanten. En bovendien is er op de place miroir nog veel plaats om bomen te planten.
 • Waarschijnlijk geen openbare enquête – Wat gaat men nu nog enquêteren? Men spreekt over de tram nu al jaren. Hoeveel geld en energie moet er nu nog meer verspild worden? Trouwens visionaire plannen stuiten altijd op een njet van kortzichtige buurtbewoners en omzetvrezende middenstanders.

Minister Pascal Smet onthulde afgelopen week de plannen voor de tram. En de tram zal rechtdoor rijden op de Jetselaan en zo aansluiting vinden met het AZ Jette en later tot aan de Heizel. Er worden bovendien plannen beraamd voor een ondergrondse parking die de spiegel opnieuw leefbaar moet maken. De minister heeft dus mijn volmondige steun. Bedoeling is dat op termijn pendelaars uit de rand en de Vlaamse provincies kunnen parkeren op een grote pendelaarsparking aan de grote Brusselse ring en dan met de tram tot aan Simonis kunnen rijden.We zullen zien of de handelaars dan nog zullen protesteren als de talrijke Vlaamse ambtenaren en franstalige randbewoners hun gebraden kippetje en hun pistolets komen kopen op de Miroir alvorens terug te sporen naar hun pendelaarsparking… Ik zou zelfs durven suggeren om nog enkele cyclocity-fietsstations te plaatsen, nu we toch bezig zijn. Dan komt er van dit goeie initiatief misschien toch ook nog eens iets hier in Jette… 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brussel. Bookmark de permalink .

3 reacties op Miroir leefbaar, tram 10 komt er in Jette.

 1. Tom zegt:

  er komen trouwens MEER parkeerplaatsen dan er nu zijn. Zeg dat maar tegen die handelaartjes.

  Meer parkeerplaats, makkelijker bereikbaar met tram door meer mensen, en een leefbaarder plein waar dus mensen langer en vaker blijven rondhangen.

 2. danny zegt:

  Geert, binnenkort gooi ik mijn wagen met plezier onder de Jetse Spiegel 😉

 3. Annemie Maes zegt:

  prima tekts en knappe foto!
  wist je dat er recent ook een petitie pro tram is gestart ? zie http://www.ipetitions.com/petition/TRAM10/ (OPM: de petitie-site zal je om een donatie vragen, klik gewoon op next, het kost je niets om de petitie te tekenen!)
  Mvg
  Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s