Bon Bon, Salon d’Artisan Cuisinier, Ukkel

Het is nu al meerdere keren, de voorbije 2 jaar, dat ik het absolute genoegen heb gehad om te gaan eten in Bon Bon, in de rue de Carmélites in Ukkel. De Chef Christophe Hardiquest verdiende zijn strepen o.a. in de Sea Grill, de Villa Lorraine in Brussel en in La Crémaillère in New York. En het moet me van het hart, dit is voor mij (en velen die ik ken) momenteel het beste restaurant in Brussel. Als je er toekomt charmeert het restaurant door zijn kleine, cosy en warme interieur, … Er is amper plaats voor een 30tal couverts. Als je de kans hebt, tracht zo te zitten dat je een oog kunt werpen op de toog, alwaar enkele hooggemutste koks de ingrediënten versnijden en de borden assembleren. Eens gezeten komt de tafelmeester je (in het Frans) de filosofie van het huis toelichten. De ‘artisans cuisiniers’, zoals ze zichzelf noemen, hebben als roeping om je een keuken te laten ontdekken, die enkel gebaseerd is op het aanbod van verse marktproducten. Elke dag opnieuw improviseert de chef het menu en herwerkt hij zijn recepten in functie van het marktaanbod. Drie kernideeën zoals hij het zelf beschrijft op de website:

 • Sublimer le produit dans sa simplicité
 • Protéger et perpétuer l’artisanat
 • Mettre en valeur le talent des hommes 

  Welke gerechten bleven mij bij?

   bonbontonijn.jpg       

  Verse tonijn die opgerold word met foie gras, en dan tot carpaccio ultra dun versneden, zodanig dat de foie gras zowat geaderd in je tonijnplakjes zit. Met enkele croque de pain noir met binnenin cèpes (eekhoorntjesbrood). Ingenieus, ultra vers en heel erg smakelijk vond ik het op 15 januari. 

  bonbonrouget.jpg 

  Een filet van roodbaars, perfect gebakken met daarop carpacciodunne schijfjes van zwarte truffel en sint jakobsschelpen en afgewerkt met een schuimpje met lichte truffeltoets. Ronduit verbluffend vond ik het op 16 februari.

   bonboncoquilles.jpg

  Verse Sint-Jakobsvruchten op een lichtromig bedje, met primeurbloemkool, versierd met een plukje kervel. (15 januari)  

  Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke gerechten die ik er at. Elke keer opnieuw verraste de chef mij door de ingenieuze smakelijkheid van zijn ingrediënten. De chef Hardiquest en zijn jonge equipe bewijzen elke dag opnieuw dat ze hun michelinster meer dan ooit waard zijn. Lees hier ook een mooi geschreven review.  Een adres voor epicuristen dus. Reserveren is noodzakelijk. Rue des Carmélites 93, 1180 Brussel, tel. 02/346615. http://www.bon-bon.be/

  Advertenties
  Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Eten, Goei adreske, Koken, Recept. Bookmark de permalink .

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s