Mooiste boekhandel

Maandag las ik in dat volgens The Guardian de allermooiste boekhandel “Selexyz Dominicanen” in Maastricht zou zijn. Moet daar dringend eens naar toe. Dinsdag bracht de Standaard een artikel over Posada in Brussel (tegenover de Madeleine kerk), die de 7de plaats bekleedt op de lijst van mooiste boekhandels. Mijn favoriete boekhandel (wellicht niet de mooiste) in Brussel is Passaporta in de Dansaertstraat.

selexyzdominicanen.jpg  passaporta.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Brussel, Goei adreske. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mooiste boekhandel

 1. LIEVE zegt:

  Hallo Geert,
  Selexys Dominicanen is inderdaad een schitterende boekhandel, als ik in Maastricht ben moet ik er altijd even naar toe. Een andere mooie boekhandel is El Ateneo in Buenos Aires/Argentinië,deze bevindt zich in een theater uit 1919, google maar eens voor foto’s. Alleen ligt Argentinië niet zo kortbij als Maastricht.
  Groeten, Lieve

 2. Veerle zegt:

  Beste Geert,
  wat mijn bijdrage betreft tot de ‘mooiste boekhandel’ ter wereld, ik weet dat het misschien ‘not done’ of ‘goe fout’ is maar de winkel van Angelika Taschen op de Rive Gauche in Parijs (2 Rue de Buci) is ook echt schitterend: de inrichting is een combinatie van warme houten boekenkasten en exotische plankenvloer met een minimale industriële toets. En of course, de prachtige KIJK-boeken (vooral die over design, architecture en travel) ! Het mag misschien niet maar het is wel zo. I just love it…

 3. Pingback: Selexys Dominicanen, Maastricht « I started it before I got 40

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s