A bout de soufre (2)

liberationo.jpg

Ik schreef in m’n vorige post dat ik dit adresje beter wilde onderzoeken en dus vanmiddag nestelde ik mij met de dagverse franse krant Libération “Made in Belgique” nog eens in de gezellige “bar à vin A bout de soufre“. In m’n bord een lekker rosé gebakken Magret de canard met een smakelijke puree van butternut en daarbij een glas fruitige Beaujolais Nouveau Chateau Cambon. Uitstekende wijn. En aangezien het vanavond ook wijncursus was over de Beaujolais in Elishout met Alain Bloeykens, dacht ik zo, laat ik een flesje Beaujolais Nouveau meenemen om te zien hoe deze wijn de vergelijking met de andere supermarkt-beaujolais zou doorstaan. En ja hoor, Alain en de andere cursisten, typeerden de wijn als volgt: mooi robijnrode, iets doffere kleur, in de neus rijper rood fruit, kersen, met een volle evenwichtige smaak, fruit en zuur mooi in evenwicht. A-typisch voor de doorsnee Beaujolais Nouveau-bucht die we voor de rest van de avond te drinken kregen. 8 euro weliswaar voor een flesje. Guillaume weet zijn Beaujolais dus met glans te kiezen. Iets wat zowel bij Delhaize, Colruyt en Carrefour vanavond erg tegenviel.
A bout de soufre dus, 11 rue Tasson-Snel, 1060 Brussel, in de buurt van de Chaussée de Charleroi. 02/5372700. Hopelijk gaat u er ook eens op ontdekking…

aboutdesoufrelogoo.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Eten, Goei adreske. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s