Chez l’Ami Jean, Baskische voltreffer (2)

chezlamijean.jpg

We waren vandaag weer eens in Parijs (samen met de budA vrienden) en natuurlijk kon ik het niet laten om hen mee te tronen naar ons favoriete adresje Chez l’Ami Jean. Het was ijskoud vandaag en door de staking van het openbaar vervoer in Parijs was het een hele onderneming om er ’s middags op tijd te voet en met de fiets te geraken. Verkleumd vielen we er binnen. Maar hoe wonderlijk (alweer) was de keuken van dit Baskisch restaurantje. Lees en kijk even mee: “Ebouillanté minute Mer… Terre à la Lorientaise…!!!” Een subliem gerechtje van vis/sint jacobsvruchten/inktvis en vleesingrediënten zoals foie gras/buikspek/… Mijn vrouwtje had “Encornet rôti en quadrillé”, inktvis met carrétjes gesneden op de rugkant opgerold met binnenin beenmerg begeleid met een risotto. De budA’s hadden een kwarteltje (perfect gegaard) en een “Saumon sauvage cru” gebraiseerd in een vleesjus.

merterre.jpg encornet.jpg
caille.jpg saumonsauvage.jpg

Als hoofdgerechten een 7 uur lang gegaard stoofpotje van “Boeuf de race, travaillé en boeuf carotte”, een schilderij van een bord met “Raviolis de gibiers à plume bouillon corsé, suprème rôti”, en een overheerlijk stoofpotje van varkensonderdelen zoals daar zijn: buikspek, wang, varkensoor en een erg kruidige bloedworst van andere niet nader ontdekte onderdelen… geserveerd met linzen.

mijotedeboeuf.jpg ravioligibier.jpg poitrinedeporc.jpg dsc08052.jpg

We sloten af met de “Riz au lait grand-mère”, de inmiddels traditionele grote kom met rijstpap met houten lepel uit te scheppen… en “Sauté de figue au miel, crème cuite vanillé”. Inmiddels zaten we er bijna 2u en een half. Hoog tijd om terug te pedaleren richting Gare du Nord. Er is maar één woord voor dit adresje: subliem! Chez l’Ami Jean, 27 rue Malar, Paris 7ème. Er is keuze genoeg uit de menu van slechts 32 euro “entrée, plat et dessert”. Lees ook mijn vorige post.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten, Goei adreske. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s