Dr. Axel Munthe

dr-axel-munthe.jpg Zij die gaan ter Capri varen, moeten zeker naar Anacapri, het romantische dorpje aan het andere eind van het eiland en de villa bezoeken van Axel Munthe. De villa San Michele, prachtig gelegen op de rotshelling, 327 meter hoog met zicht op de azuurblauwe baai van Anacapri. De villa en haar tuinen dateren van 1896 en de Zweedse Dr. Munthe woonde er van dan af onderbroken tot 1910. Het huis baadt in het groen. Een prachtig aangelegde gaanderij met zuilen en een magnifieke, magische tuin.

Dr. Munthe sukkelde in zijn verdere leven met zijn zicht. Hij werd zo goed als blind en kon het Italiaanse zonlicht niet meer verdragen. Zo’n mooie uitzicht hebben vanuit zijn tuin en er dan niet meer van kunnen genieten… Tragisch, en aangrijpend… Hij overleed in 1949 in Stockholm. Woonde er op het einde van z’n leven aan het hof als speciale gast van de Koning van Zweden.

Ik koop het boek “The Story of San Michele”, naar verluid jarenlang een internationale bestseller. In het Engels want in het Nederlands is hij niet meer te verkrijgen. Thuisgekomen vertel ik over ons prachtige bezoek aan m’n vader. Zijn verzameling oude boeken telt ondertussen ongetwijfeld enkele duizenden, en ziedaar de week daarna vertelt hij mij dat hij het boek in het Nederlands heeft, dubbel nogwel. Dus krijg er eentje mee. Ga het nu dringend lezen van de zomer.

zuilenrij.jpg San Michele Chapel San Michele zelf De Geschiedenis van San Michele

Dus als je in Capri bent en je bent de Gucci, Prada en Armaniwinkels beu gezien, ga op zoek naar de Villa San Michele. Je komt er ècht tot rust. Voor ons een onvergetelijke namiddag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Books, Goei adreske, Reizen, Travel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s